Your Guide to My Favorite Vegan Restaurants in Stockholm!
The interest in vegan food is getting bigger in Stockholm and it is really noticeable about the range of restaurants. I grew up as a vegetarian and I tried to eat meat for the first time when I was 17 years old. My grandfather started the Health magazine Hälsa and my mom and dad made great and fresh food so it's extra fun for me to get along with this paradigm shift that is happening right now in our food history. Grandpa had been so proud! Below, I will guide you to 5 of my favorite restaurants of Vegetarian & Vegan restaurants right now.


Intresset för vegansk mat blir allt större i Stockholm och det märks verkligen på utbudet av restauranger. Jag är själv uppväxt vegetarian och jag provade att äta kött första gången när jag var 17 år. Min farfar startade Hälsa tidningen och min mamma och pappa lagade jätte god och fräsch mat så det är extra roligt för mig att få vara med om detta paradigm skifte som sker just nu i vår mathistoria. Farfar hade varit så stolt! Här nedan guidar jag dig till 5 av mina favoriter av stans Vegetariska & Veganska restauranger just nu:


1. Lao Wai

Mitt i Stockholms Chinatown i en enkel lokal med 30 sittplatser serveras vegansk kinesisk mat med inspiration från Taiwan och Sichuan. Här är allt sinnesjukt gott! Prova deras Ma La Hou Tou Gu till förrätt som består av taggsvamp som är marinerad i rostad vitlök, koriander och Sichuanpepparolja, det vattnas i munnen bara jag tänker på den! Missa inte heller Ma Po Dou Fu som varmrätt!


Luntmakargatan 74


2. Växtriket

En vegansk restaurang som huserar inne på klubben "under bron" vid Skanstull. Här serverar de vegetariska rätter som lagas beroende på säsong och utbud. De erbjuder dels en Avsmakningsmeny bestående av 5 rätter inkl dessert för 635kr pp. De har också en A la Carte meny för dom som vill ha det. Jag säger bara - beställ den bakade kålrabbin som serveras med tryffelemulsion, yummie!


Hammarby Slussväg 2


3. Dr Sallad

De har tre olika sallader på menyn varav två av är helt veganska! Jag brukar äta The Greenest Taco Salad. Här erbjuder de också ett cleanse program, de lagar all mat som du själv hämtar upp i butiken. Hur bra?


Sibyllegatan 29


4. Taku Taku

En vegansk snabbmatskedja som serverar streetfood med smaker från hela världen. Här kan ni välja mellan 4 olika fyllningar som serveras i Tacos, Buns, Ssäm eller som en Temple Bowl. Min favorit är Bulgogi i en Ssäm - ni måste prova!! Finns på två ställen idag, se nedan adresser.


Sergelgatan 29

Birger Jarlsgatan 57c


5. Mahalo

Här serveras helt vegetarisk och vegansk mat på ett kreativt sätt! Allt som finns på menyn ser magiskt gott ut. Jag äter gärna både frukost och lunch här och då brukar jag välja Pitaya som bas med Tiki topping som frukost och Buddha Bowl eller Knivsöder till lunch! Yummie! De finns två stycken restauranger, se nedan adresser.


Odengatan 26

Hornsgatan 61Feurst Travel

TRAVEL