Top 3 mini weekend -Castles and Mansions near Stockholm!

Updated: Aug 20, 2018You don't have to travel far away to get a relaxing moment, do a mini vacation. That's why I have recommended my favourite places for a get-away or mini-weekend with a maximum of 1.5 hours away from #Stockholm! All of these places also welcome you and your four-legged friend, which I see as a big plus cause I have a dog named Charlie and I love when I can bring him with me when I travel. Enjoy!


Du behöver inte resa långt bort för att få en avkopplande stund utan boka en minisemester! Därför tänkte jag tipsa er om några av mina favoritställen för en "get away" eller "miniweekend" med max 1,5 timmes avstånd från Stockholm med omnejd! Alla dessa ställen välkomnar också dig och din fyrbente vän, vilket jag ser som ett stort plus då jag själv har hund. Enjoy!


Foto: Rånäs slott


1. Rånäs Slott

Rånäs slott ligger nära Stockholm, Arlanda och Uppsala. Den kulturintresserade familjen Reuterskiöld lade grunden till det Italien-inspirerade slottet på 1800-talet. Det är verkligen majestätiskt. Läget är det som gör Rånäs speciellt eftersom att det ligger i ett vackert naturområde vid sjön Skedviken. Rånäs erbjuder övernattning för både konferens och privata tillställningar. Jag har bott här lördag till söndag och kan verkligen rekommendera att välja en lördag som incheckningsdag, då har du tid för att upptäcka naturen, hänga på rummet och njuta av SPA anläggningen nere vid sjön.


Här finns det 5 st utomhusjacuzzi med en stor gemensam sjöbastu. Det finns också en "ta själv" bar där du kan hitta öl, vin och snacks. Inget rum är det andra likt men i samtliga hotellrum har du dusch, toalett, TV och trådlöst Internet. Hundar får följa med hit men de får tyvärr inte vistas i slottet.

Missa inte: Ta en promenad i naturområdet, det finns flera vägar beroende på hur långt du vill promenera 3km, 5 km osv. Boka en svit som ligger högst upp i slottets torn med eget massagebad. Om du har hund får du bo i ett litet mysigt hus som ligger precis intill slottet.

Pris: De erbjuder olika weekendpaket och priser startar från 2195kr per person inkl

* Afternoon tea

* Drink före middagen

* Femrätters slottsmiddag

* Del i dubbelrum

* Generös frukostbuffé

* Sjöbastu och bad i jacuzzi på bryggan


Se mer info på deras hemsida: http://www.ranasslott.se/Foto: Häringe Slott


2. Häringe Slott

Häringe Slott har en gedigen historia långt bak i tiden och det märks verkligen! Slottet ligger ca 35 minuter från Stockholm på vägen mot Nynäshamn. På Häringe Slotts hemsida sammanfattar nuvarande ägare Slottets historia:

Slottet och ägorna har haft många ägare sedan Viking Sote först gjorde anspråk på Häringehalvön kring år 1000. Alla ägare har haft mer eller mindre storhetsvansinne, näst intill obegränsade resurser, enorma utgifter och en förkärlek för dekadens, skandaler, glamour och party.

Jag tycker att detta verkligen beskriver känslan och mystiken som man upplever här. Det finns många många rum och sviter på Slottet, olika inredda och alla rum är hundvänliga! Hundar är också välkomna i Slottet. Jag har bott här flera gånger och har haft möjligheten att prova på olika rum men favoritrummet so far är nog Ivar Kreuger sviten i Kavaljersflygeln med ett stort generöst badrum med badkar mitt i rummet. Här finns också Sveriges äldsta bevarade bowlingbana från 1930! Bara det är ju helt fantastiskt och du kan hyra banan för 100kr/timme.

I taket ser du märken från alla champagnekorkar som har skjutits av under spelets gång way back, det var tydligen så man gjorde då varje gång någon gjorde en strike! Alla rum i Västra Flygeln och Kavaljersflygeln har badkar.


Missa inte: Slottet ligger i en vacker natur, intill sjön och erbjuder magiska promenadstråk. Boka bowlingbanan! Boka en av deras sviter i Sjöflygeln, här finns nämligen en underjordisk gång som leder mellan Slottet och flygeln...

Pris: I Häringevistelsen ingår 3-rättersmiddag ex dryck, övernattning + frukost för ca 1645kr per person och om din fyrbentevän följer med får du lägga till mellan 300-500 kr extra för städ av rummet.


Se mer info på deras hemsida: http://www.haringeslott.se/Foto: Krägga Herrgård


3. Krägga Herrgård

Krägga Herrgård finner du i Bålsta ca 45 minuter från Stockholm intill Mälaren. Här kan du välja att bo i Slottet eller i någon av de intill liggande husen. Vi har bott i Greta Garbo sviten, här finns det ett stort badkar mitt i rummet, hur coolt? Det finns även en svit högst upp i Slottet som är helt magisk.

Missa inte: att boka sjöbastun, bastun har en lucka i golvet så när du känner att du måste svalka av dig är det bara att slinka ner om du vågar. En promenad i omgivningen är också att rekommendera, speciellt om du har hund!

Pris: Det finns olika weekendpaket och priser startar på 2195kr per person och detta ingår i alla paket;

*Afternoon Tea

*Drink före maten med tilltugg

*4- rättersmiddag

*Boende i hotellrum

*Frukostbuffé

*Fri entré till Sjö-SPA


Se mer info på deras hemsida: http://www.kragga.se/


Hoppas att någon av dessa slott och herrgårdar inspirerar dig till att boka en härlig miniweekend!

Feurst Travel

TRAVEL