Top 7 Restaurants in Stockholm You Have to Try Right Now!

Updated: Jan 15, 2019

Visst är det härligt när man har sina favoriter för var man ska gå för en bit mat eller en AW. Men om du har tröttnat på dina vanliga restauranger och känner att du vill prova något nytt ställe, Ja då har du kommit rätt! Stockholm har upplevt en kulinarisk boom de senaste åren. Nya restauranger öppnar upp efter varandra och stockholmarna hittar snabbt sina favoriter. Ett urval av nykomlingar och populära restauranger finner ni nedan! Och speciellt passande nu när det är så fint väder för alla har en uteservering.1. Surfers i Humlan

Jag älskar asiatisk mat! Surfers är en favorit och har gjort succé i Visby och i Stockholm. Surfers bjuder på Kantonesisk/kinesisk mat och nu hittar ni dom när de gästspelar i Humlegården på "Humlan" i sommar. Här måste ni prova deras Bang Bang & Dumplings, de är himmelskt goda!


Adress: Humlegårdsgatan 242. Hallwylska

Hallwylska är en restaurang och bar i unik sommarmiljö. Palatset byggdes för Walther och Wilhelmina von Hallwyl och var färdigt 1898. Enligt makarnas testamente skulle deras hem skänkas till svenska staten och bli ett museum. Om ni inte har gjort det än så måste ni ta en rundvandring i det vackra palatset innan ni tar plats för en drink och en god bit mat. Prova rätten Jordärtskocka, den är sinnesjukt god!


Adress: Hamngatan 4


3. APO

Relativt nyöppnad Asian Fusion restaurang som bjuder på mat från Asien. Prova deras grymma drinkar Thai Basil & Beetroot. Här sitter du ute på deras sköna uteplats! Missa inte!


Adress: Regeringsgatan 66


4. Ångbåtsbryggan

På Ångbåtsbryggan är det enkelt att njuta av livet! Här har du kanske Stockholm bästa utsikt över Nybrokajen och Djurgården. Menyn består av skaldjur och fisk men det finns också några köttalternativ. Ett magiskt ställe som ni kan njuta av både lunch, middag eller en drink!


Adress: Strandvägen 18


5. Boulebar Tanto - Rådhuset- Rålambshov - Tryckeriet

Inte nog med att du kan utmana dina vänner på en Boule match så serverar de också en fransk vegetarisk och en icke vegetarisk buffé på helgerna. Här kan ni också beställa till ostron och champagne så är Brunchen Deluxe fulländad! Sväng förbi vetja!


Brunch + 90 minuters boulebana 350 kr

Adress: https://www.boulebar.se/bar-restaurang/


6. Terrasen Grand Hotel

Läget på denna restaurang med utsikt över slottet och Söder så är Terrassen på Grand Hotel en favorit!

Här äter du Moules frites eller deras Sommarsallad. Den 17/6 hyllar Terrassen den italienska sommardrinken nummer ett, Aperol Spritz från kl 17-22. Missa inte!


Adress: Södra Blaiseholmshamnen 4


7. Berns Bistro "Apres Midi"

I Berns Bistros mysiga trädgård kan du äta både lunch och middag. Varje fredag kl 16-19 huserar AW-konceptet "Apres Midi" som bjuder på Dj, smårätter, skönt häng och goda drinkar! Det måste ni prova!


Adress: Berzelii Park 10


Feurst Travel

TRAVEL